1. Register NOW and become part of this fantastic knowledge base forum! This message will go away once you have registered.

1 of the 2 MBOX trs outputs is weaker all of a sudden?

Discussion in 'Recording' started by jadedjeff, May 21, 2006.

  1. jadedjeff

    jadedjeff Guest

    i have a simple pro tools 6.9 / mbox / powerbook g4 rig with powered krk speakers. randomly today i noticed the right channel was significantly softer than usual. i got a signal, just super soft. one of my trs outputs (line output 2) was like 70% weaker than my other output. it's not the speakers or the cords, because i tested them all through line output 1 and it worked fine. also, when i just use the headphone output, both the left and right channel's are fine.

    is there some kind of balancing issue that may be effecting these trs line outputs for my monitors? is this a common wear/tear problem? i have had this mbox for about 2 years now.

  2. TVPostSound

    TVPostSound Guest

    Create a NEW PT session, add 2 MONO tracks, set track 1 to output 1, set track 2 to put put 2, insert the tone generator plugin on each track. Set them at -14.
    Set the input/output knob fully clockwise.
    Test one 1/4" cable with a digital ohm meter for proper continuity.
    Insert that cable in output one, and measure AC voltage between tip and sleeve, and tip and ring.
    Repeat with same cable for output 2.

    Report back with results.

    The ohm meter is $12.00 at RatShack.
  3. jadedjeff

    jadedjeff Guest

    did the meter test

    hey thanks for the response,

    i'm not an expert on this stuff, but with the input cranked and everything set like you mentioned... on the analog multimeter (AC15V setting), here's what i got

    output 1 was a bit under 1v, around 0.75v
    output 2 barely jumped up, around 0.15v

Share This Page