1. Register NOW and become part of this fantastic knowledge base forum! This message will go away once you have registered.

A specific ? about my interface(pv10USB) and newly aquired mic(samsonC03)

Discussion in 'Recording' started by Unregistered, Feb 1, 2011.

  1. Unregistered

    Unregistered Guest

    I just picked up my samsonC03 today. I havent gotten to play with it yet because I've been pretty busy. However, I was over at my buddies house and we tried to set it up real quick to try it out. Well we plugged it into my interface via XLR and I hit the power on switch for my +48V Phantom power on my interface. and the little blue "power light" (for lack of an intelligent word) never powered on. Now before any suggestions I would like to state the the "integrity" of my buddies XLR cable is shoddy at best. I'm just hopin I can get pointed in the right direction if at all possible. Mostly cause I wanna play with my new toy! ha. Thanks in advance.
  2. Boswell

    Boswell Distinguished Moderator Resource Member

    Apr 19, 2006
    Home Page:
    Does the phantom power LED come on without any mic cable plugged in?
  3. Big K

    Big K Well-Known Member

    Jan 16, 2002
    Munich / Germany
    Home Page:
    Well, I am being naughty... ;-)
    if you can fit a hose to the xlr end you can get a wonderful shower experience through the mic grid.

    If the cable is not self-soldered and working, what else can there be: Mic defect or interface defect ( what interface??)
    Test: try another mic on the same/other cable and/or meassure the output voltage of the phantom power at the interface.
    Good Luck...

Share This Page