1. Register NOW and become part of this fantastic knowledge base forum! This message will go away once you have registered.

Audio clock keeps stopping on me, please help!!!

Discussion in 'Recording' started by Gooch, Mar 6, 2006.

  1. Gooch

    Gooch Active Member

    I am using Sonar 5.1 (Update from Sonar 5) producer edition with a presonus firepod.
    Here's my p.c. specs:

    Abit A8N motherboard
    AMD X2 dual core 2 gig chip
    2 gigs of Corsair xtreme speed ram
    ATI X1800 xt vid card
    470 watt Ice cool power supply
    Audigy 2 OEM sound card

    I am getting a bit of latency issues, but the main problem is the audio clock repeatedly stopping while trying to record. I am using Sonar's audio metronome to sync up tracks, and either the click gradually slows down and it stops, or it just plain quits all of a sudden. I am getting error messages stating that the audio clock has failed and was stopped??? I have tried a few different audio cards, some are better than others, but the problem persists with every one i've tried. I am very new at digital recording, and not sure what my fix is. I know the Audigy 2 is not a Cadillac pro audio card by any stretch of the imagination, but people have posted here that they have used it without any issues in the past. Audio card advice to suit my needs is also MUCH welcomed, $200.00 - $250.00 U.S. would be about my limit right now.

    Please help, thanks in advance.
     
  2. Randyman...

    Randyman... Well-Known Member

    Quick Q: Ae your Windows "System Sounds" turned off? These can cause issues with Soundcards, as these sounds are 32KHz and lower, quite possibly affecting the clock.

    :cool:
     
  3. Gooch

    Gooch Active Member

    Yes, I always have my windows system sounds off. Thx for the advice, I will set them to default, and see if it helps the problem.

    Cheers,
     

Share This Page