1. Register NOW and become part of this fantastic knowledge base forum! This message will go away once you have registered.

Faulty Alesis SR16?

Discussion in 'Pro Audio Equipment' started by bigshum, Nov 29, 2007.

  1. bigshum

    bigshum Active Member

    Hello all,

    dug out my SR16 to use it's sounds (fed up with loading up plugins for basic drum sounds I'm only going to destroy them anyway) and it's not outputting audio from either the L/R main outputs, the Headphones jack or the Aux stereo out!

    I've been through all the menus and I'm pretty sure it never had an audio off function anyway. It seems to be sending MIDI data, can't test if it's receiving cos it won't make noise ha ha.

    The pads on the front of the unit also don't appear to trigger any sound.

    I opened the unit up and I can see no apparent issues with any of the sockets or the connections on the PCB or any other circuitry (although I'm no expert). There is a battery in there, 3V I think, but I assume this is for the onboard memory?

    I know it's a long shot but if anyone can assist that would be awesome.

    Regards

    Alex
     
  2. AudioGaff

    AudioGaff Well-Known Member

    Have you tried to call Alesis about it?
     
  3. pr0gr4m

    pr0gr4m Well-Known Member

    Check your output assignments and make sure they are correct. I've got an SR-16 that's ancient and it's still rockin although the volume pot is practically shot...maybe your's is totally shot?
     
  4. cathode_ray

    cathode_ray Active Member

    There's a re-initialize sequence available but I don't remember. Check handbook. It's kinda like a lobotomy(manydrummers benifit from this now and then...).
    It will set everything back to default. Volume pots sounds like a likley spot as well...
     

Share This Page