1. Register NOW and become part of this fantastic knowledge base forum! This message will go away once you have registered.

FRIED TUBE PREAMP

Discussion in 'Preamps / Channel Strips' started by DrewV, Jul 27, 2005.

  1. DrewV

    DrewV Guest

    Hi All,
    I've got this Bellari MP110 tube pre. It runs off a 12VAC (wall wart) power supply which tested good. The unit will not power up the tube ( tube is good) although the "ON" LED indicator faintly lights up.Upon popping the cover off I found the board had previously been repaired. It looks like someone added a small transistor and a resistor to the backside of the board. Rolls/ Bellari hasn't responded yet. Anyone familar with tube pre electronics? Is it worth fixing?
    Thanks
    DrewV
     
  2. moonbaby

    moonbaby Mmmmmm Well-Known Member

    NOTHING that company makes is worth fixing (IMHO)...
     
  3. Kev

    Kev Well-Known Member

    ouch

    welcome to RO Drew
     
  4. CoyoteTrax

    CoyoteTrax Well-Known Member

    Sounds like someone (previous owner maybe?) may have done the Black Lion Bellari mod for the 110 and it didn't work out too well for them. In that case your warranty (if any) from Bellari is void.

    Maybe buy a new one? Or shop for a different unit? Sounds fried to me.
     
  5. DrewV

    DrewV Guest

    yeah, I pretty much figured that. It was B-stock from American Musical Supply. It sat on the rack for about 5 years cause It was so crappy sounding. I think I'll gut it and put something decent in there!
    Thanks
    DrewV.
     
  6. tomtom

    tomtom Guest

    You can still use it to fill up empty rack space :wink:
     
  7. CharlesDayton

    CharlesDayton Active Member

    Grt the Hamptone kit and stick it in there. Although the Hamptone comes with a case.
     

Share This Page