1. Register NOW and become part of this fantastic knowledge base forum! This message will go away once you have registered.

HELP!!

Discussion in 'Pro Audio Equipment' started by supercharry, May 8, 2005.

  1. supercharry

    supercharry Guest

    Hi, I'm currently havinf the following problem. My Soundcraft FX16 Mixer wont turn on, I dont know what could this be. im using a digi002 between a PowerMacG5 and the mixer. I have a compressor, EQ and Rev unit that I use through the mixer. it seems im stucked or just messed up. What would you people recommend to solve this problem.

    In case of having to change or replace my Soundcraft FX16 Mixer what would you recommend?

    thanks
     
  2. AudioGaff

    AudioGaff Well-Known Member

    If you want real help around here, I'd suggest you start using a more descriptive subject in your postings. I'm known to delete postings that are not specific.

    Your unit is need of repair. Take it to a qualified tech and have them look at it. It is likely related to the power supply as that is a common problem on most gear.
     
  3. zemlin

    zemlin Well-Known Member

    I have to ask - it is plugged in?

    There may also be a fuse near the power cord - check that the fuse has not blown. If the fuse is blown, replace it ONLY with the same type and current rating. If it blows again, have the unit serviced.
     
  4. supercharry

    supercharry Guest

    I already checked the fuse and its not blown. Thanks anyway.
     
  5. anonymous

    anonymous Guests

    hahahahaha
    Sorry, I had to laugh. Not that you didn't have it plugged up. Anyhow....
    ...It sounds like a simple problem. I am certain you will figure it out, but please let us know what it was, after you get it solved. So we can "HELP" the next guy.
    Hope it's something simple!
    Good luck
     
  6. frob

    frob Well-Known Member

    is there a switch tied to the same line? like a wall switch that never gets used. are all the devises pluged into the same plug/wall? are you sure its not a house breaker? have you switched the power cord? try useing the power cord from the mixxer with anouther devise (only if they use the same type)

    and if it wasnt pluged in dont feel bad its asked because it gets done all the time... ...just not by me. right? :)
     
  7. supercharry

    supercharry Guest

    Yes, of course it is plugged,

    frob wrote:

    "is there a switch tied to the same line? like a wall switch that never gets used. are all the devises pluged into the same plug/wall? are you sure its not a house breaker? have you switched the power cord? try useing the power cord from the mixxer with anouther devise (only if they use the same type"

    I tried all of these before posting my message, believe me, I wouldnt post such a message without trying to sort out the problem through the simple, obvious way, Ive tried everything, and it wont turn on.

    thanks to everyone
     
  8. zemlin

    zemlin Well-Known Member

    Sounds like it's likely a dead power supply. Regarding "Is it plugged in" - I don't question your abilities - but I know I've smacked myself in the head more than once after discovering a painfully obvious solution to a problem. :oops: I know I'm not the only one.
     
  9. supercharry

    supercharry Guest

    Yes, you're right, sometimes we dont look at the problem from the simple way to solve it. Ill have to take it to tech support

    Thanks to evryone
     
  10. anonymous

    anonymous Guests

    Yeah that would be me too :oops:
    Damn it all.
    Now if I can only find that pencil I'll been looking for, for the last 20 minutes.
    Wait :!: .... what's this behind my ear? :shock:




    Here it is..... :oops: Damn it ALL :twisted:
     
Similar Threads
  1. Syck1
    Replies:
    0
    Views:
    801
  2. Soleil
    Replies:
    1
    Views:
    802
  3. patsy
    Replies:
    1
    Views:
    1,491
  4. RasinBran
    Replies:
    10
    Views:
    1,587
  5. Cosme
    Replies:
    5
    Views:
    1,084
Loading...

Share This Page