1. Register NOW and become part of this fantastic knowledge base forum! This message will go away once you have registered.

INsert effect latency

Discussion in 'Recording' started by trock, Aug 25, 2004.

  1. trock

    trock Active Member

    I am trying to insert a compressor in my cubase SX 2 program. This is for an acoustic guitar track coming in

    however with the effect on i get a delay sound? or maybe this is latency

    I have a very robust system

    MAC G5 dual 1.8/3 gigs RAM etc

    M-AUDIO 410 Firewire sound card that the guitar plugs into

    Was wondering if there is a parameter or 2 in cubase/the mac/ or the 410 i need to tweak?

    thanks
     
  2. David French

    David French Well-Known Member

    With that kind of machine, there's no way you would have latency problems because of a single plugin - you must have something configured wrong. Are you using the latest ASIO for the 410? Is it selected for use in Cubase? Are your buffers set low enough?
     
  3. trock

    trock Active Member

    Hey David

    I am here at work so cannot check

    I updated the 410 drivers just a few weeks ago buit will check tonight

    What should my buffere settings be at??

    I will check them too and get back on tonight
     
  4. David French

    David French Well-Known Member

    Try using the ASIO setup utility's autodetect feature for determining good buffer settings.
     
Similar Threads
  1. sebmeunier
    Replies:
    10
    Views:
    1,674
  2. bbtodrum
    Replies:
    0
    Views:
    869
  3. fiast
    Replies:
    1
    Views:
    775
  4. K-Ro
    Replies:
    7
    Views:
    1,058
  5. audiokid
    Replies:
    0
    Views:
    492
Loading...

Share This Page