1. Register NOW and become part of this fantastic knowledge base forum! This message will go away once you have registered.

OK, can somebody point me to this "Opus Tweak"

Discussion in 'Recording' started by lorenzo gerace, Jan 22, 2003.

  1. lorenzo gerace

    lorenzo gerace Active Member

    Hi

    I have searched the forum, but it didn't seem I found too many infos on this tweak everybody is raving about. I've already tweaked my system to some extent until now (and it's running great so far) but if some further infos are available to squeeze any drop of performance out of it I'd glady get them.

    BTW my "Anus" goes something like this:

    Asus A7M266 MOBO
    AMD Athlon 1800 XP
    512 Mb DDR ram
    30Gb Maxtor 7200rpm HD (system Drive)
    20, 30, 40 Gb 7200rpm Maxtor Audio drives (removable master/slaves on IDE 2)
    Matrox G450 Millennium Dual Head Video card
    Adaptec 2930 SCSI card
    Yamaha SCSI CDRw (for low speed red book burning)
    Waitec IDE CDRW (for ultra fast backups) IDE 1 slave.
    Digi 001 slot 3 IRQ 9 (forced in Bios) Pro Tools LE 5.1.1 and 5.3.1
    Dual boot Win 98SE / Win XP Pro.

    Thanx for your help

    L.G.
     
  2. Opus2000

    Opus2000 Well-Known Member

    Well...you can't have an Anus when running Athlon machines....as we have told Fats it's half assed!! lmao!!!
    Thanks for the "rave" comments about my tweak guide...
    here it is
    http://www.opusaudioprojects.net/WinXp.htm
    Enjoy!
    Opus :D
     
  3. lorenzo gerace

    lorenzo gerace Active Member

    Hi Opus

    Glad to get in touch with you, thanx for the reply.

    BTW, what's wrong with AMDs? I find it running great for my 001 setup, and I've been suggested to go that route by lots of 001 users on the Digi's web site.

    Thanx for the tip.

    L.G.
     
  4. Kurt Foster

    Kurt Foster Distinguished Member

    Take heart and chin up Lorenzo. I too, purchased an Anthlon machine before I had heard of the ANUS configuration but I am very happy with it. It has worked perfectly with nary a hiccup with the "OPUS TWEAKS". You should be just fine. Next time around, now that I know where to find him I will consult Don OPUS prior to a purchase. But that should be at least another year of so in the future. My machine runs great! .... Fats
     
  5. SonOfSmawg

    SonOfSmawg Well-Known Member

    The reason that P4s are recommended is for a broad range of compatibility, and (arguably) for greater stability.
    001 is known to work fine with Athlons and some of the Athlon's chipsets. However, most chipsets for Athlons wreak havoc on a lot of DAW hardware. The important thing is that it works for your needs.
     
  6. lorenzo gerace

    lorenzo gerace Active Member

    Hi guys

    Fats, thanx for the encouragment, my machine is serving me just right, and I plan on expanding it real soon (some bigger gigs on the horizon...); how's your dual 1800 going? my plan would be to go for a similar configuration as soon as PT 6 is out (it's supposed to support dual CPU), only with a dual 2400 or the likes, I think it would be power to spare :D !!

    Son, I haven't tested my machine with other softs other than Pro Tools, (except for Sound Forge for 2 Track editing) so I cannot report on that, but It's been trouble-free (almost) from the day I put it together on my 001.

    Cheers

    L.G.
     
  7. SonOfSmawg

    SonOfSmawg Well-Known Member

    Very kewl! I'm glad to hear about guys having good results with Athlons. I build em and I love em, but unfortunately, they're notorius for being problematic for DAW use. Keep us posted on your success with it!
     
  8. lorenzo gerace

    lorenzo gerace Active Member

    Well, I admit it was a bit of research ahead, but I did my homework and spent quite sometime on the Compatibility page on the Digi's web site, and got lots of invaluable help from the cool guys on the User Conference on how to get it straight; once I worked out all of the chipset and motherboards issues and assembled the machine it worked full throttle (some IRQ tweaks helped to straighten out any possible conflicts, and as a matter of fact I never got any).
    I'm just experiencing some minor flaws right now, but I'm suspecting a bad hard drive (it's a Seagate Barracuda 30Gb), that doesn't seem to be up to snuff performance-wise, as all of my other Maxtors never gave me this kind of trouble.

    Should you need any infos on some tweaks for an AMD/001 machine just let me know.

    L.G.
     

Share This Page