Sounds like it's clipping but all level meters show otherwise. help!

Discussion in 'Mastering' started by goalmaster14, May 8, 2013.

  1. goalmaster14

    goalmaster14 Active Member

    I'm attempting a very simple master with just some EQ, compression and limiting but I've run into a slight problem. Every time I add my limiter to get my track to a good volume, it pops and crackles like the track is clipping. I have a sound metering plugin after each plugin as well as the one on the track itself and nothing is indicating any kind of clipping. I have done this process before without running into this problem. Any ideas as to why this is happening?

    If it makes a difference I'm working in a home studio (i know i'm not supposed to but one's gotta start practicing somewhere right?) and running through Logic Express 8.
     
  2. Kurt Foster

    Kurt Foster Distinguished Member

    try increasing your buffer settings.
     
  3. DonnyThompson

    DonnyThompson Distinguished Member

    I'm with Kurt on this one... static, pops, crackles, lock ups, stutters.... are generally the symptoms of a buffer setting being too low.

    You could also try temporarily disabling your virus protection program. Many of those progs are memory hogs.

    Also... have you installed any new software, or any new recent OS updates? Is the limiter plug you are using one that you have recently installed?
     
  4. goalmaster14

    goalmaster14 Active Member

    That was my problem. I had apparently forgotten to quit out of a lot of programs before starting to work on the song. Thanks for the help!
     

Share This Page