1. Register NOW and become part of this fantastic knowledge base forum! This message will go away once you have registered.

Tyan Tiger MP 2460 for Audio

Discussion in 'Recording' started by pgstudio, Mar 4, 2003.

  1. pgstudio

    pgstudio Guest

    Hi guys...
    ´m using a Tyan Tiger MP with 2x 1600+ with a LAYLA20 sound card.... it´s not working Veryyy stable as my old Dual PIII 700 on my ASUS P2B-D was..
    i installed ( formated ) WinXP SP1, Layla20 WDM ( tested the old VXD driver too ) and installed Nuendo ( 1.53, 1.6 , 1.61 ) + Waves 4.0 + Timeworks Millenium Pack

    Sometimes Nuendo Crashes, SomeTimes it will not even open, some projects will make Nuendo To Crash, some projects makes nuendo to Quit without any error while openning those projects.

    Is there any Driver update i should install to make this setup more stable ?? This instability can be the Waves Plugs ??? ( all projects have them )... any idea what´s that problem ??

    Any one using Tyan Stable with Nuendo???
    Thx a lot

    Cheers.
    PG
     
  2. Opus2000

    Opus2000 Well-Known Member

    Hey PG!
    I don't think this is a motherboard issue here but a driver issue indeed. Somewhere there is a setting that is most likely trying to default the driver to a 32bit system instead. I've seen this before. I would look into the ASIO MME setup for Nuendo and see about taking as much of the layla out of that setup as possible. Maybe have only the SPDIF activated as the sync master input...
    Cheers
    Opus
     
  3. pgstudio

    pgstudio Guest

    Thx a lot Opus for your Input...
    i´m using the Layla20 WDM ASIO driver.. I refromated the machine and just installed Nuendo and it´s VERY stable now... and fast...
    i´ll try to install timeworks Pack and work with it.. and finally the Waves PACK.. and see the results.. :p

    Cheers..
    PG
     
  4. SonOfSmawg

    SonOfSmawg Well-Known Member

    Kewl! I'm glad it's working well now. Please keep us posted on your progress and success with your system. I've been personally interested in how that mobo wil perform for DAW use, since it's one of the few viable Athlon boards out there.
     
  5. pgstudio

    pgstudio Guest

    Mann... i realllllyyyy think the prob is with Waves...... when i installed WAVES 4.. my nuendo started crashing... when i open a music with waves it crashes some time....
    SUXXXX...
    i installed the 3.6 version and it seems to be MUCHHH more stable..... but not 100% Stable. :(


    Cheers.
    PG
     
  6. Opus2000

    Opus2000 Well-Known Member

    Yup, exaclty. I'll get in touch with my buddy who had pretty much the same exact problem. There's something with the waves setup or something of that nature where the MME is not set correctly or is in a 32 bit mode. Something strange like that.
    I'll let you know when I find out what it was
    Cheers
    Opus
     

Share This Page