1. Register NOW and become part of this fantastic knowledge base forum! This message will go away once you have registered.

Utterly retarded question about Cubase SX

Discussion in 'Cubase' started by LJ25, Jul 13, 2009.

  1. LJ25

    LJ25 Active Member

    I hate to sound like a newbie guys but I have lost the fade handles on the event im trying to manipulate (and all the other recorded events for that matter) but only in this one project. All other projects are as normal and I can fade in/out as I please with the lil drag handles.

    All project settings are the same as usual. I honestly dont have a clue what I have done. Im sure its very very simple but I really cant figure it out.

    HOW DO I GET THE DAMN FADE HANDLES TO RE-APPEAR!!!?!????!?!

    Help?

    Thanks everyone. No im not drunk.
     
  2. jg49

    jg49 Well-Known Member

    Are your tracks frozen? Cubase has the ability to "freeze" thereby lowering CPU usage but until you "un freeze" them you can not manipulate settings. I'm totally guessing here.
     
  3. Space

    Space Well-Known Member

    Utterly retarded and drunk would be a better MO, at least you have an out with that;)
     
  4. RemyRAD

    RemyRAD Guest

    I thought I was the retard here? I want to be the retard. I've worked long and hard to attain this status. Fade handles? Like love handles? I prefer handles Messiah.

    Now that's retarded blah blah
    Ms. Remy Ann David
     
  5. LJ25

    LJ25 Active Member

    Track definately not frozen as I can still edit it in other ways,

    eg. dragging the event window so as to cut off parts I dont want. But still no little volume handle or fade handle.

    NO LOVE HANDLES! I CANT AFFORD TO EAT RIGHT NOW SO NO SPARE! haha.

    But seriously, this is driving me up the wall. If anyone has any idea as to why this is happening it would help.

    I can't find any mention to it in the HTML help screen, and no mention of it in preferences for project, event, file or anything. Im just about exhausted, I spat my dummy out and smashed a glass in frustration when I got out the room. How mature am I?!

    More to the point. Now at work....and I still can't get the thing off my mind.

    I JUST WANT THIS TRACK TO SOUND AS GOOD AS WORK LIKE THE REST OF MY PROJECTS! ARRRGH!

    *hugs and kisses*
     
  6. hueseph

    hueseph Well-Known Member

    Now now. Just to clear it all up, if you spend money on this kind of venture, you're all retarded.

    My guess is that there is a plug in that is fubar'd some how. Try disabling plugins and see what happens. It may also be that your automation information is corrupted. Just taking stabs in the dark here.
     
  7. LJ25

    LJ25 Active Member

    No worries. Will try disabling my plug-ins then.

    Otherwise will have to try shift it into a new project and save all settings.

    BALLS!
     
  8. Space

    Space Well-Known Member

    Page 192-196 of this may help...may not :) whadeweyenofromqbase?

    CubaseSX Complete
    the musicians’ guide and reference
    Marc Cooper
    Published by
    Auxbus Publications
    In association with Future Music


    I just googled it, so if Marc didn't want it to be available, talk to the webmaster not me :)

    Reference: "FADE HANDLES disappear Cubase SX" @ google.com
     
  9. LJ25

    LJ25 Active Member

    Thanks for the help guys. Really appreciated.

    It was the plug-ins. Something had gone wrong in one of them. Isolated it and re-set it. All works perfectly again.

    Strange because its from a plug-in I use literally all the time and never caused any bother before!

    Anyway. ONWARDS!

    Cheers again

    L
     

Share This Page