1. Register NOW and become part of this fantastic knowledge base forum! This message will go away once you have registered.

What Happened Opus

Discussion in 'Recording' started by tundrkys, Mar 18, 2002.

  1. tundrkys

    tundrkys Guest

    Opus, awhile back, you posted this:

    "so far so good except fir jetoney's machine is acting up...keeps rebooting itself? ...we're troubleshooting it right now...we'll let you know"

    I kept reading that thread, to see if you ever fixed the problem. I was wondering, because if you remember, I am having a similar problem.
    I was thinking about putting together a machine like yours, and stop trying to fix mine, but I would hate to put it together, and have the same problem, and not know how to fix it.
    So if you don't mind, can you please update me on jetoney's machine?
     
  2. Opus2000

    Opus2000 Well-Known Member

    Ahhh..yes!! Poor Jetoney! Only his machine is doing this at the present moment..basically he has swapped everything but the chip at this point and still the machine reboots itself when trying to load windows..this is what we are thinking the issue may be...
    His P4 chip was made in Costa Rica where both of mine were made in Malaysia...seems that everyone over at OverClockers is chasing down the Malaysia chips for that reason! They work like a charm.
    Jetoney has tried everything possible as well..take a look at his post Calling All Hardware and Software Guru's....
    Also you are right...his problem is scattered about these threads..I should organize them all and put them into one thread...
    In fact I should do a database of all the important threads and compile them into a FAQ for everyone to research! There's soooooo much info on these friggen threads!!
    We are waiting on Jetoney to tell us whether swapping out his mainboard did the trick or not!
    Jetoney?!!! Any answers for us yet?
    Opus
     
  3. jetoney

    jetoney Guest

    Sorry guys,
    I have been swamped trying to get this going and dealing with life in general. I have three words
    for you : Malaysia! Malaysia! Malaysia! .
    After changing everything in this thing possible(other than the power supply, which I know rocks),
    I have concluded that this is a chip thang . I should have done my research a little better. I am actually pissed at myself for not doing that. I do have it working, it is overclocked ,but, the voltage is now at 1.62 and most guys can safely pull this off at 1.50.. It actually has rebooted
    twice , even at this setting. It looks like I may have to get another chip, or find a solution with this one. Good Luck!!
     
  4. Opus2000

    Opus2000 Well-Known Member

    Bombaclot mon!! Malaysia it is indeed!! Hey jason....I'll buy that P4 chip off of you and let my roomate have the P4S333 board...I bet that's better for video than audio! He doesnt need to OC the thing anyways..besides, he has no clue how to do that stuff anyways!! lol!
    Ringy dingy
    Opus
     
  5. jetoney

    jetoney Guest

    Opus,
    You are the man! Let me try a diff power supply, just to make sure. Another friend of mine has one I can try. I will post here later today. I will then know, it is indeed the chip.

    JT
     
  6. tundrkys

    tundrkys Guest

    Would it be correct to assume that jetoney's problem would go away if he weren't overclocking?
    Or are we all assuming this?
    Why is it neccessary for him to overclock?
     
  7. Opus2000

    Opus2000 Well-Known Member

    Why is it neccessary? Just because!! Would you rather spend 375 dollars or 150 and get the same speed? Hmm? I know I would want to save money! Well, I'm also Jewish so I love saving money!! lmao!!
    No, that is not the main issue..if set at the default he was still getting the same issue as well!! So we are in search of a Malaysian chip for him!!
    Opus
     
  8. CustomProd

    CustomProd Guest

    Opus and Gang,

    As you know, I ordered my P4 1.6a chip a week ago. Then ya'll started talking about the differece between the malaysian and costa rican chips. Well the damn thing came and it's a CR chip. $160 bucks out and i feel like I'm back at square one! And I don't even have it installed yet!! Should I go ahead and try working with it? Should I resell it and try to find a M chip? (any buyers?) Confused and don't know what to do at this point. The Mobo is the Asus P4B266-C w/aud, w/USB 2.0, w/Lan. Chipset is the 845D.

    Guide me guru

    CustomProd :confused:
     
  9. Opus2000

    Opus2000 Well-Known Member

    Sorry dude...sell it and get a Malaysian chip!! Ask specifically for that one and that one only!!
    The guru hath spoken!!
    Opus :D
     
  10. Tommy P.

    Tommy P. Well-Known Member

    Yep, ditch the chip. You've suffered enough jetoney!

    Although my Costa Rica chip has been rock solid at 1.55V, and I've looped Sandra burn-in at 2.4Ghz with no problems, the Maylasian chip's track record is top notch ;) Go with the winner!
     
  11. CustomProd

    CustomProd Guest

    Anyone wanna buy a Costa Rica P4 1.6a?? LoL I'll pay shipping.

    Crap. Thanks Opus. Anyone know where I can order a Maly Chip and ask specificly for it?

    CustomProd
     
  12. Tommy P.

    Tommy P. Well-Known Member

    Just curious, was it the ASUS BIOS, or Win2K doing the reboot. I assume it was a hardware error, but if Win2K rebooted the system, under startup and recovery, if you uncheck "automatically reboot" you'll be able to read the error screen. :cool:
     
  13. Opus2000

    Opus2000 Well-Known Member

    hey Tommy...that's what I had said to him earlier!
    Best way to find out indeed!!
    I think it's a luck o the draw on the CR chips over the Malay chips...
    Contact Mwave.com and see if they'll find you a Malay chip instead!
    Opus
     
  14. Tommy P.

    Tommy P. Well-Known Member

    That's what I thought early on when I first posted the Northwood thing...

    Or maybe the Maylay users are more of a hard core bunch to begin with :D
     
  15. jetoney

    jetoney Guest

    Ok kids,
    I have not ruled out a power supply issue; Yet!
    I will know tonight(with Opus's help), what the true deal is. I will let you know. I have seen posts of other guys clocking these chips, but as Tommy has stated, the winner by far is Malaysian.
    Tommy what power supply are you using?

    JT
     
  16. Tommy P.

    Tommy P. Well-Known Member

    I'm using a 400watt Leadman/Powmax. Very high quality, with dual ball bearing fans. It's more than a few years old I think.
     
  17. audiohead

    audiohead Guest

    Sorry for the stupid question, but where do I look to find the country the chip was built in? I can't seem to find the info on the box :(
     
  18. Jon Best

    Jon Best Active Member

    Not a stupid question, or at least I'm stupid too- I looked all over before I found it right on top of the chip.

     

Share This Page