Soft Synth Latency

L

Lee Knight

Guest
I'm in an area that I don't know too much about. Integrating a soft synth into ACID 4.0. I think I've got everything installed just fine. The problem is serious latency. I'd read about this, but figured it might not be too bad... wrong. The setup is...

PIII 733 Mhz
Windows 98me
AudiomediaIII card
Acid 4.0
Sampletank

Any suggestions? Thanks in advance.
 
L

Lee Knight

Guest
People are telling me to use the Asio drivers so I've looked into this. It looks like they only work with XP. Oh boy... I need to decide if "upgrading" to XP is what I want to do. Any suggestions? I'm running Sound Forge 4.5 and 6.0, PTLE and Acid 4.0.
 

Kurt Foster

Well-Known Member
Joined
Jul 2, 2002
Location
77 Sunset Lane.
Lee,
I have been running Cubase 5.0 with XP Pro for about 8 or 9 months now and it has been great! I use the ASIO monotoring feature and it is absolutly latency free. Kurt
 

kevinwhitect

Kev
Well-Known Member
Joined
Apr 15, 2003
Location
In a chair in front of a computer screen
Upgrading to XP is HIGHLY recommended, Lee.

It is the current apex of the Microsoft product line...it has the best features of each of it's predesessors and it is more stable than any of them.

It's also what the computing world is currently designing for...the rest have been pretty much abandoned.

Kev.
 
L

Lee Knight

Guest
It sounds like XP is it then. One problem. I have a program called Vox Studio that has the file type conversion for the telphony files I use at work. Vox Studio only runs on 98. What's up with having different OS's on the same machine. Is this advisable? BTW, thanks for all your help thus far.

/ ; ^ )
 
Top