1. Dear Guest, if you haven't already... enter to WIN Samplitude Pro X5!
    Dismiss Notice

Help with MBox 2, PreSonus TubePre and Sterling Audio ST59 mic.

Discussion in 'Converters / Interfaces' started by MischaMeesh, May 31, 2011.

  1. MischaMeesh

    MischaMeesh Active Member

    Joined:
    May 31, 2011
    Hello all, I have, what I hope will be, a simple question:

    I have an MBox 2 hooked up to my MacBook Pro via USB. I have my PreSonus TubePre hooked up to my MBox 2 via 1/4" cable (Unbalanced out from TubePre to Line (TRS) input 1 on MBox 2). I have my Sterling Audio ST59 mic plugged into the Microphone input in my TubePre. My Mbox has power, my TubePre has power and the phantom power (+48V) is turned on on the TubePre for the mic. When I open ProTools 8 LE, no sound seems to be registering through the microphone. When I hit record, the tracking bar moves but it doesn't seem to be recording anything (no colored block appears following the tracking bar as it moves). Help? Maybe I need to change some inputs somewhere? Do I have things hooked up incorrectly? Any advice would be greatly appreciated. Thank you!
     
  2. Boswell

    Boswell Moderator Well-Known Member

    Joined:
    Apr 19, 2006
    Location:
    UK
    Home Page:
    OK, take it one step at a time.

    Do you get any response on the VU meter of the TubePre? If the meter responds to sounds at the microphone, you have problems further down the line. If it does not, your microphone and/or TubePre input is not functioning correctly. Let us know, and we'll move on to the next step.
     
  • AT5047

    The New AT5047 Premier Studio Microphone Purity Transformed

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice