MIDI over MADI

Discussion in 'Converters / Interfaces' started by audiokid, Mar 27, 2011.

  1. audiokid

    audiokid Chris Well-Known Member

    Joined:
    Mar 20, 2000
    Location:
    BC, Canada
    Home Page:
    Anyone use MIDI over MADI? How does it work for people heavy into midi programming keyboards and drums? How is the latency?
     
  2. TheJackAttack

    TheJackAttack Distinguished Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Location:
    currently Billings
    Chris, are you going to have your midi controller in a different room than the computer? Or what is the scenario you would need to transport over MADI?
     
  3. audiokid

    audiokid Chris Well-Known Member

    Joined:
    Mar 20, 2000
    Location:
    BC, Canada
    Home Page:
    For now I'm not going anymore than 10 feet. The MADI I'm thinking is a tighter interface that includes MIDI and the ability to network if I every go that direction down the road. Saves me the need to buy $300 in cable as well as a midi card, yes?

    What are you thinking?
     
  4. TheJackAttack

    TheJackAttack Distinguished Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Location:
    currently Billings
    Nothing. I was just trying to picture when you would need to run midi over the madi pipe. I forget that you are a keyboard player and might have a midi setup in your live room.
     
  5. audiokid

    audiokid Chris Well-Known Member

    Joined:
    Mar 20, 2000
    Location:
    BC, Canada
    Home Page:
    I do but its dated and still needs to go through the interface somehow. USB it terrible but FW works pretty good with it. I'm thinking MIDI over MADI would be even better.
     

Share This Page