mixer issue.

Discussion in 'Consoles / Control Surfaces' started by joehaven, Nov 8, 2005.

  1. joehaven

    joehaven Guest

    so i'm not a professional recorder... but i still like having fun. my problem is that i can't get headphones to work through my mixer... here's the issue:

    i have a yamaha mg10/2 mixer, i'm running the ST out to the ins on my soundcard, and the outs on my soundcard to the return on the mixer... seems pretty typical, BUT when i plug in headphones to the headphone jack and turn the return level up and the headphone level up and try and record... i don't only record what i'm playing (guitar), but also what's playing back... like a click track.

    if i have a click track and i use headphones, record guitar, it records the click track too.... i've been experimenting with the ins and outs and setting and stuff for months and i just can't seem to figure it out... but how could yamaha make their mixer like that? is there SOME solution?

    pleeease help!

    my specs are:

    m-audio audiophile 192 soundcard (2ins, 2outs)
    yamaha mg10/2 mixer

    thank you for any feedback
     
  2. RemyRAD

    RemyRAD Member

    Joined:
    Sep 26, 2005
    What you really need is a separate headphone amplifier.
     
  3. hueseph

    hueseph Well-Known Member

    Joined:
    Oct 31, 2005
    Location:
    Vancouver, BC, Canada
    Things to check:

    -depending on your software there may be an option in the metronome to disable recording the click track.

    -check windows mixer settings and make sure that "what u hear" is NOT enabled as an input source.

    The other possiblity is that you have created a feedback loop but since you haven't blown your eardrums yet, I'm guessing that you haven't.
     

Share This Page