No music from main mix?

Discussion in 'Recording' started by scottm80, Oct 22, 2012.

Tags:
  1. scottm80

    scottm80 Active Member

    Joined:
    Oct 22, 2012
    Location:
    bloomington, in
    Hello -

    I can't get music to come out of the main mix on my Behringer MX3242X, the headphones will work, if mon/control room button is pressed.......not sure if it's something I'm doing or the board is messed up?

    Signal: computer to fast track via usb, fast track out to mixer 2 track in via rca cables.

    Manual says: "If the 2-track button is not pressed the outputs provide the main mix signal" also: "all buttons are effective on the monitor output only, they will not affect the main mix signal delivered by the main outputs"......this sounds like it says opposite things?

    If the 2 track button is pressed the main mix meters light up like the music is there(monitors are not hooked up)....if it's not pressed I get nothing from the mains...?

    THANKS FOR ANY HELP....
     
  2. audiokid

    audiokid Chris Well-Known Member

    Joined:
    Mar 20, 2000
    Location:
    BC, Canada
    Home Page:
    are you hooked up to the "Main Outs" going to your speakers?

    l.jpg
     
  3. scottm80

    scottm80 Active Member

    Joined:
    Oct 22, 2012
    Location:
    bloomington, in
    Yes...if I hookup to an aux return I can hear music thru the mains....

    cool site btw!

    thanks....
     
  4. audiokid

    audiokid Chris Well-Known Member

    Joined:
    Mar 20, 2000
    Location:
    BC, Canada
    Home Page:
    Thanks for the kind words, please pass that on!

    hmm, its sounds pretty simple then. I don't know the console but one would think that there would be a button the made the mains active or not. On your channels is there a bus that points to the Main or Aux Outs or ? It sounds like you need to do this.
     
  5. audiokid

    audiokid Chris Well-Known Member

    Joined:
    Mar 20, 2000
    Location:
    BC, Canada
    Home Page:
    I'm looking over your manual, there is a Main Mix button on each fader. Is that on?
     
  6. audiokid

    audiokid Chris Well-Known Member

    Joined:
    Mar 20, 2000
    Location:
    BC, Canada
    Home Page:
    See page 24 on Mains Mix B
     
  7. scottm80

    scottm80 Active Member

    Joined:
    Oct 22, 2012
    Location:
    bloomington, in
    Hey thanks but I'm not following you...I tried doing what you said above, but still nothing.....I don't know alot about mixers...I've had this board for years and never used it much....lol....I'm just trying to play music from my computer thru the fast track to the mixer to the mains....page 19....I thought the way this talked if you don't have the 2 track button pressed the 2 track tape in signal should feed the mains?

    Thanks again for your help...
     
  8. audiokid

    audiokid Chris Well-Known Member

    Joined:
    Mar 20, 2000
    Location:
    BC, Canada
    Home Page:
    Not sure what to say or how to advise you without being there. Its should be a simple thing. Sorry I couldn't help more. If you find out why, please let us know?
     

Share This Page