Problem with CD Text

Discussion in 'Mastering' started by quietman, Jul 14, 2011.

Tags:
  1. quietman

    quietman Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Hi

    I've just bought Wavelab Elements and beginning to find my way round it. I'm putting together a CD of my tracks. Wavelab wants to know all the details for the CD Text... album name, track name, artist etc... standard stuff.

    When I Write an Audio CD none of the CD Text is carried across to the CD. All I get is Track 1, Track 2 etc....

    The PC Wavelabs is installed on is my Music Studio PC and I don't have anything like iTunes/Media Monkey installed for ripping CDs to MP3 (my laptop does this). So do I need another program that recognises my CD Text I have entered for my CD-R?

    Forgive me, as this is all pretty new to me as I have spent the past 2 years just recording my music!

    Any ideas would be appriciated...

    Thanks
     
  2. Link555

    Link555 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 31, 2007
    Location:
    North Vancouver
    What is your burner model number and make?
     
  3. bouldersound

    bouldersound Real guitars are for old people. Well-Known Member

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Location:
    Boulder, Colorado
    Have you tried the disk on a player known to read CD Text? It's possible you're writing it okay but the player doesn't read it.
     
  4. quietman

    quietman Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2010
    All it states is ATAPI DVD A DH16AASH SCSI CDROM DEVICE
     
  5. quietman

    quietman Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2010
    this is what I don't understand, the disks are wrting OK all tracks get copied from Wavelabs but no CD Text. My laptop has iTunes and obviously works by copying the text of a CD by using gracenote onto my hard drive as mp3...

    my music studio PC doesn't have Tunes loaded as I wanted to try and avaoid that. Do I need to load iTunes or soemthing like that so that it will copy the text to my CD-R?
     
  6. philter1

    philter1 Active Member

    Joined:
    Jul 4, 2010
    Location:
    Manchester, England.
    Home Page:
    Sounds to me like your burner doesn't do CD Text. I've an Atapi in this machine and it might as well not be there :biggrin: So I'd invest in a burner that does CD Text, I bought an external one a month or so back, excellent results :cool:
     

Share This Page