Problem with Waves L1

Discussion in 'Mixing & Song Critique' started by ClarkJaman, Feb 27, 2013.

Tags:
  1. ClarkJaman

    ClarkJaman Active Member

    Joined:
    Jun 19, 2011
    Location:
    Saskatoon, Canada
    Home Page:
    Hey guys,

    I am having a problem with my Waves L1 plugin. It is creating an out ceiling at -3dB, even if I set the out ceiling at -2, -1, or 0. Essentially, I am losing 3dB of headroom on any track that I use the L1 on. The weirder thing is that I am only experiencing this problem with the mono version. If I use the stereo version on a stereo track limiting a stereo signal, it works normally.

    Have you guys ever experienced this issue? Does this sound like a reinstall and hope that it works properly kind of thing, or what?

    Pax Caritas et lol,
    -Clark
     
  2. DonnyThompson

    DonnyThompson Distinguished Member

    Joined:
    Nov 25, 2012
    Location:
    Akron/Cleveland, OH
    Home Page:
    I don't use much limiting, but I just opened sonar and put the L1 on a track - the mono L1 - and I had no problems selecting my out put, there was no "default" at -3.

    I'm thinking a reinstall might be in order, but you might want to wait for a few more people to chime in on this.

    fwiw
    -d.
     
  3. ClarkJaman

    ClarkJaman Active Member

    Joined:
    Jun 19, 2011
    Location:
    Saskatoon, Canada
    Home Page:
    Thanks Donny. :)
     
  4. ClarkJaman

    ClarkJaman Active Member

    Joined:
    Jun 19, 2011
    Location:
    Saskatoon, Canada
    Home Page:
    I tried updating my DAW and reinstalling the L1, and neither helped. Time to contact Waves support... :/
     
  5. DonnyThompson

    DonnyThompson Distinguished Member

    Joined:
    Nov 25, 2012
    Location:
    Akron/Cleveland, OH
    Home Page:
    yeah, may be a bug in your version. Have you checked the Waves site for possible updates or patches?
     
  6. niclaus

    niclaus Active Member

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Location:
    Paris, France
    When does the problem happen?
    when recording to another track?
    when boucing the stereo output?
    when using it in audiosuite?

    if the answer is one of the first 2 answers, couldn't it be that you pan is at center position of a stereo output??
    that could be your problem!

    N.
     
  7. ClarkJaman

    ClarkJaman Active Member

    Joined:
    Jun 19, 2011
    Location:
    Saskatoon, Canada
    Home Page:
    It's happening all the time, not just while performing specific functions. That's a good idea, though. I was thinking it might have something to do with the pan pot, but I don't know how to tell or how to fix it.
     
  8. niclaus

    niclaus Active Member

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Location:
    Paris, France
    Put a L1 on a mono track (with signal on it)! Adjust the threshold so you have some limiting happening! leave the out ceiling all the Way up!
    Route it to a stereo track/bus! Record on that new track with the pan at center position!
    what happens then?
    Record the same thing but with the pan at far left position!
    what happens then?

    N.
     
  • AT5047

    The New AT5047 Premier Studio Microphone Purity Transformed

Share This Page