R101 too much for tape?

Discussion in 'Tape Recorders' started by Steve@Russo, Dec 22, 2011.

  1. Steve@Russo

    Steve@Russo Active Member

    Joined:
    Nov 20, 2010
    Thinking about getting a pair for OH. Too much to match with going to tape? I afraid things might be too dull. I have used a sf24 a bunch, but I was recording straight into PT.
     
  2. Paul999

    Paul999 Active Member

    Joined:
    Mar 23, 2011
    Location:
    Edmonton, AB. Canada
    Great question. Depending on the deck you are using I think this would be fine. I found I still needed to tame highs quite a bit going to tape with km84's. Some of this was because of the DolbyS on my unit. I haven't used the 101's but if I liked them in my DAW I'd use them on tape with out a second thought.
     
  3. Steve@Russo

    Steve@Russo Active Member

    Joined:
    Nov 20, 2010
    I am using a 8516b, I will have it by Wed the latest I will let everyone know, I have a band coming in, high gain stuff that I plan to use the 101 on high gain guitar to tape w/ md421 daking/api pre amps
     
  4. Paul999

    Paul999 Active Member

    Joined:
    Mar 23, 2011
    Location:
    Edmonton, AB. Canada
    That sounds like a fun gig. If you are using a tape machine you are not familiar with it is smart to take a feed for you DAW as well as a back up. I always do this when I use tape. Once and a while you'll get a drop out or something funky will happen. A backup is smart.
     
  5. Steve@Russo

    Steve@Russo Active Member

    Joined:
    Nov 20, 2010
    I actually run through a daw for 6 of my pres so I always have it running!
     

Share This Page