R101 too much for tape?

Discussion in 'Tape Recorders' started by Steve@Russo, Dec 22, 2011.

  1. Steve@Russo

    Steve@Russo Active Member

    Joined:
    Nov 20, 2010
    Thinking about getting a pair for OH. Too much to match with going to tape? I afraid things might be too dull. I have used a sf24 a bunch, but I was recording straight into PT.
     
  2. Paul999

    Paul999 Active Member

    Joined:
    Mar 23, 2011
    Location:
    Edmonton, AB. Canada
    Great question. Depending on the deck you are using I think this would be fine. I found I still needed to tame highs quite a bit going to tape with km84's. Some of this was because of the DolbyS on my unit. I haven't used the 101's but if I liked them in my DAW I'd use them on tape with out a second thought.
     
  3. Steve@Russo

    Steve@Russo Active Member

    Joined:
    Nov 20, 2010
    I am using a 8516b, I will have it by Wed the latest I will let everyone know, I have a band coming in, high gain stuff that I plan to use the 101 on high gain guitar to tape w/ md421 daking/api pre amps
     
  4. Paul999

    Paul999 Active Member

    Joined:
    Mar 23, 2011
    Location:
    Edmonton, AB. Canada
    That sounds like a fun gig. If you are using a tape machine you are not familiar with it is smart to take a feed for you DAW as well as a back up. I always do this when I use tape. Once and a while you'll get a drop out or something funky will happen. A backup is smart.
     
  5. Steve@Russo

    Steve@Russo Active Member

    Joined:
    Nov 20, 2010
    I actually run through a daw for 6 of my pres so I always have it running!
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice