??Vinyl recording issue?? please help

Discussion in 'Recording' started by 4onthfloor, Jan 15, 2005.

Tags:
  1. 4onthfloor

    4onthfloor Guest

    I am currently digitizing my vinyl collection, and am running into a problem. After the record is done recording (skip free) I play back the file and there are "skips" in the track.

    I have tried adjusting latency, unhooking from the web, and just about every other tip, all to no avail.

    I am using the M-Audio Quattro, and have tried this with a plethora of recording software (sonar 3.0, Adobe Audition, etc...) and I'm having the same problem with all.

    The skips are always in the same spot, so I know its a recording issue, and not a playback issue.

    Grrr...please help!!
     
  2. Thomas W. Bethel

    Thomas W. Bethel Well-Known Member

    Joined:
    Dec 12, 2001
    Location:
    Oberlin, OH
    Home Page:
    Could we know more about your setup, computer, processor, memory, recording chain. It would help a lot to answer your question. Thanks.

    -TOM-
     
  3. 4onthfloor

    4onthfloor Guest

    RE: more info ??Vinyl recording issue?? please help

    Yessir-

    The computer was built:

    Pentium 4 2.4 GHZ
    80 gig
    512 RAM

    I am running quarter-inch connectors directly from my Ecler mixer into the M-Audio Quattro. The Quattro connects via USB to the back ports of the computer.

    I have tried adjusting the buffer size and thread priority of the Quattro as well.

    Please let me know if you need more info.

    Thanks v m!
     

Share This Page