Vocal Problems with my Neumann TLM 103 with my Focusrite ISA one Pre-amp

Discussion in 'Preamps / Channel Strips' started by konceptbeats, Jul 29, 2011.

  1. konceptbeats

    konceptbeats Member

    Joined:
    Jul 29, 2011
    So I attached two different recordings.

    Both recordings are the same guy, with no mixing added, and are using the same mic/pre amp combination.

    There is one major difference though. Although the one I have labeled as "bad" it is still clear, but does not mix well .. AT ALL. In fact the vocal is just too loud no matter what I do in the mix.. compression, eq, etc. If I turn the vocal down its clarity diminishes and doesn't sit in the beat well.

    The one I label as "good" is very easy to mix and to control. I would like to get back to this recording.

    I recorded both in my apartment using cubase sx3 using a SE reflexion filter.

    If anyone can help, please do!

    Thanks!

    Audio Files:

    BAD VOCAL - http://forum.recordingreview.com/attachments/f8/19498d1311976660-problems-my-Neumann-tlm-103-my-focusrite-isa-one-pre-amp-rome-bad-vocal-one.mp3

    GOOD VOCAL - http://forum.recordingreview.com/attachments/f8/19499d1311976671-problems-my-Neumann-tlm-103-my-focusrite-isa-one-pre-amp-rome-good-vox.mp3
     
  2. Boswell

    Boswell Moderator Distinguished Member

    Joined:
    Apr 19, 2006
    Location:
    UK
    Home Page:
    You are obviously a member at RecordingReview, but for the rest of us, we can't access those files. Can you re-post them at a streaming site such as SoundCloud?
     

Share This Page