Skip to main content

Hi, Im just getting used to my new toys for Christmas! I've been playing back some music (not my own recorded material) on my computer. The audio goes through a firewire bus PC card, to a Firewire Mixer/Interface. I have monitors hooked up to the control room out of the firewire device, and usually get perfect playback, although I get too many random complete sound dropouts. During these dropouts, the Firewire device gets no signal. These dropouts last anywhere from less than a second to four or five seconds. I don't know what's wrong, the CPU usuage is always less than 10 percent, and the computer has a gig of RAM. Thanks for the help!

Comments

anonymous Sat, 12/30/2006 - 18:58

Now I get the dropouts when playing my own record music as well.

Some more info:
The interface is an Alesis Multimix Firewire 8, I don't have a firewire port, so I bought a Firewire PC card, when recording the first tracks of a song in Cubase le (without any other tracks recorded) the unit works fine, but when I want to overdub or playback the tracks, I get many complete dropouts of sound. I am using windows xp, I have the multimix set to the default playback, recording device, etc... I've recorded the device using AMS and have no problems, I would use acid music studio for all my recording, but it only allows one track to be record at once. All these dropouts make it impossible to do any overdubs! Anybody know why this happens? I shut off the internal wireless which did no help.

Topic Tags